Publishing School w Krakowie

Polityka prywatności

 


Ochrona danych osobowych

Administratorem danych osobowych jest Policealna Szkoła Poligraficzna Multimedialna i Projektowania Reklam "Publishing School" z siedzibą w Krakowie przy ul. Kosynierów 15B, działająca zgodnie z przepisami rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO) obowiązującego od 25 maja 2018 roku, ustawy o ochronie danych osobowych z 29 sierpnia 1997 roku oraz ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z 18 lipca 2002 roku.

Za zgodą użytkowników przechowujemy:
  • imiona oraz adresy mailowe subskrybentów newslettera
  • imiona, nazwiska, adresy mailowe oraz numery telefonów osób zgłaszających się na kursy
Dane osobowe podlegają ochronie i nie są przekazywane osobom trzecim, z wyłączeniem organów, którym z mocy prawa jesteśmy zobowiązani te dane przekazać.
 
Subskrybenci newslettera oraz osoby zgłaszające się na kurs mają prawo do:
  • wglądu do przekazanych szkole danych osobowych
  • uzyskania informacji o tym, do czego służą te dane i jak długo będą przechowywane
  • żądania usunięcia danych poprzez zgłoszenie mailowe lub za pomocą kliknięcia w opcję wypisania się z newslettera, która znajduje się na dole każdego newslettera
Pojęcie przetwarzanie danych osobowych oznacza: zbieranie, przechowywanie, opracowywanie, usuwanie oraz zgodne z prawem, a w szczególności z RODO udostępnianie.

Newsletter Publishing School

Zapisanie się do newslettera jest bezpłatne. Wymaga od użytkownika podania tylko swojego imienia oraz adresu mailowego. Zgromadzone adresy mailowe będą wykorzystywane w celu przesyłania treści reklamowo-informacyjnych, ale związanych jedynie z obszarem działalności szkoły, np. informacje o kursach, szkoleniach, rocznych kierunkach, ofertach pracy, wydarzeniach branżowych, newsach branżowych publikowanych na szkolnym blogu, ciekawostkach z obszaru grafiki i mediów. Zgłoszone dane subskrybentów nie będą przekazywane osobom trzecim.   



Czy wiesz, że:

“Realizacja clipu animowanego przebiega w kilku etapach. Zaczyna się od koncepcji. Następnie musimy mieć storyboard. Na papierze rysuje się więc poszczególne sceny fabuły. Częściej jednak storyboard powstaje w Photoshopie przy użyciu tabletu graficznego. Kolejny etap to makiety – szkice na papierze kluczowych postaci i obiektów. Przy trudnych projektach warto wykonać także modele np. z gliny. Teraz w programach 3D graficy budują modele komputerowe. Po nich przychodzi czas na animatic, uproszczoną wersję clipu (preview), która służy tylko do demonstracji. Dopiero po korektach i akceptacji animaticu tworzy się pełną wersję clipu 3D.”
Jak powstaje clip animowany, M. Szplit – wykładowca Publishing School

Publishing School w liczbach

21 lat istnienia szkoły
średnio 250 godz. ćw. komp. na każdym kierunku
1430 fanów na facebook'u
924 absolwentów
2280 wypitych kaw rocznie
2040 subskrybentów szkolnego newslettera
ponad 1050 osób przeszkolonych na kursach specjalistycznych

Zobacz kierunek

Grafika reklamowa

Pojedyncza reklama to przeszłość, prawie każdy potrafi ją zrobić. Teraźniejszość należy do kampanii reklamowych. A przyszłość? – Odkryj z nami swoją kreatywność!